Ik zit dus ik ben

Als je na een val van een paard de opmerking krijgt.... nu moet je toch maar zitles gaan volgen, en de gene die deze opmerking maakt 2 dagen later zelf ook van een paard af valt, dan ben ik de beroerdste niet. 

Al geruime tijd geleden heb ik onder invloed van mede paardrijdsters het idee opgevat eens te gaan lessen op het paard 'Otto'. Otto is een mechanisch paard dat jou als ruiter de mogelijkheid geeft je houding en zit te verbeteren zonder dat je daarmee direct een levend wezen in de weg zit. Door uiteenlopende omstandigheden is het er nooit van gekomen om bij Otto te gaan lessen. Wel volgde ik tussen mijn zwangerschappen lessen om mijn houding en zit te verbeteren bij 'Les Cheveaux' in Buinen. 

 

Toen was daar opeens 'Joker'. Joker is ook een paard dat niet van vlees en bloed gemaakt is. Dit paard staat veel dichterbij gestald dan Otto en was om die reden makkelijker te bezoeken. Nadat er van meerdere kanten de naam 'Joker' rond begon te zingen - in positieve zin - besloot ik om eens een les te gaan volgen. En weer kwam het er niet van. Verhuizen, bevallen, druk 2 kids.... Wanneer vind je nou de tijd om eens naar Joker te gaan? Totdat ik van mijn paard viel! Een 'grappige' opmerking op Facebook dat ik eens zitles moest gaan volgen nam ik nu serieus. Ware het niet dat de persoon die de opmerking maakte 2 dagen later ook van een paard viel. 'HA! Jij moet mee op zitles' was mijn logische reactie. 

 

En zo geschiedde. Samen volgden wij een les bij Joker en zijn eigenaresse Marloes. Alle scheefheden, bekkenstanden en leermanieren zijn uitvoering doorgenomen tijdens een eerste les. Een fijne mogelijkheid om rustig bezig te gaan met je verbeterpunten. Je hebt een paard onder je dat niet verandert als jij een fout maakt (halleluja). Hierdoor kan je beter en makkelijker experimenteren met je houding en zit en het geleerde beter bevestigen. Ik vond het echt een super ervaring en ga hier dan ook zeker mee verder. De komende maanden komt Joker zelfs een aantal keer bij ons op stal om ook hier ruiters en amazones de kans te geven zichzelf te verbeteren! Super leuk natuurlijk, ik kijk er nu al naar uit om weer op Joker te rijden.