F R E E S T Y L E

De Freestyle methode

Freestyle is geschikt voor iedereen die graag met paarden werkt. 

Het is een solide basis om een paard goed te bevestigen in gehoorzaamheid, samenwerking en verticale/horizontale balans zonder het paard te belasten met ruitergewicht. 

Prettig om mee te beginnen met jonge paarden als voorbereiding op werk onder het zadel, of paarden waar (tijdelijk) niet op gereden kan worden.

Natuurlijk is het ook super geschikt als afwisseling. Het zorgt voor een betere connectie, meer zelfvertrouwen en een gehoorzamer paard!

 


Loswerken

In een vierkante ruimte wordt gewerkt aan gehoorzaamheid door middel van het toepassen van verschillende technieken.

Je gebruikt hierbij enkel een leadrope en leert hoe jouw directe hulpen van invloed zijn op het tempo en de looprichting van het paard.

Grondwerk

Bij grondwerk wordt gewerkt aan de gehoorzaamheid aan een Freestyle halster met daaraan bevestigd een witte leadrope á plm. 4.5 meter lang.

Naast de basisoefeningen leiden, volgen, halthouden en achterwaarts bereid je het paard voor op het werken aan de dubbele lange lijnen en kan je gevorderde oefeningen als wijken en keertwendingen aanleren.

Dubbele lange lijnen

Als het loswerken en grondwerk goed bevestigd zijn kan je aan de dubbele lange lijnen gaan werken aan verticale en horizontale balans.