E R V A R I N G E N

Lees hieronder de verschillende ervaringen van een aantal van onze enthousiaste lessers en verenigingen waarmee ik samenwerk! Jettie

Ik had het gevoel niet verder te komen met mijn paard, toen kwam Marieke op mijn pad. Zij is de instructrice die ik nodig heb.

Ze kijkt naar mij als ruiter, naar mijn houding en zit. Ze kijkt naar mijn paard. Ze ziet mij en mijn paard als een geheel en geeft aanwijzingen waar ik samen met mijn paard mee aan de slag kan. We gaan weer vooruit, het voelt goed. Het is gewoon fijn om te lessen en te merken dat weer verder komen. Kijken uit naar de lessen die komen gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Catry

Ik ben in maart 2021 bij Marieke (Vijver&paard) terecht gekomen, omdat ik wilde werken aan mijn houding en zit.

In eerste instantie begonnen op haar eigen paard en later overgestapt naar Giovanni de Joker.

Mijn houding en zit zijn heel veel beter geworden, dankzij de instructie van Marieke. De eerlijke en duidelijke manier waarop zij omgaat met paard en ruiter vind ik erg prettig.

Na de houding en zit lessen heb ik Marieke gevraagd of zij mij en mijn paardje op weg wil helpen om een echte combinatie te worden. Door haar manier van lesgeven heb ik veel geleerd en raken mijn paard en ik steeds meer op elkaar ingespeeld.

Het is ook fijn dat zij jureert bij dressuur wedstrijden, zodat ze weet waar in wedstrijden op gelet word. Daar kunnen we zeker ons voordeel mee doen. Tot nu toe ben ik dik tevreden en raad ik anderen zeker aan om bij Marieke lessen te volgen.

Catry Rusting 14-1-2022

 


Gerda

Marieke is een zeer goede instructrice. Ik volg bij haar de lessen op Joker. Het heeft mij heel erg bewust gemaakt van hele kleine dingen die je op een normaal paard bijna niet opmerkt. Het is iedere keer weer fijn om de dingen die ik op Joker heb geleerd bij mijn eigen paard toe te passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Leonie

Ik had het gevoel niet verder te komen, je haalt van alles bij je paard: een fysio een osteopaat, maar wat doe je aan jezelf?

Ik heb daarom een zit les afgesproken bij Marieke.  Marieke kon me aan de hand van mijn zit gelijk vertellen wat mijn pony deed op een volte, en dat klopte exact. 

Ik had een paar online wedstrijden gereden en het commentaar was "jullie zijn een mooie combinatie maar er mist wat basis, de pony moet eerst wat meer voorwaarts, dan kun je meer verbinding vragen ".  Leuk maar ik kon er niets mee.... 

In de eerste lessen van Marieke werd me dit duidelijk: ze kan het in jip en janneke taal uitleggen met een enorme dosis humor! Want wat was ik de eerste keer zenuwachtig, het voelde of ik beoordeeld werd om 30 jaar niet correct rijden!

Maar dit gevoel verdween al gauw. Het is fijn om met Marieke aan de slag te gaan, gewoon weer op nul beginnen en gaan. In ontspannenheid en vooral zelf niet te hard werken, laat je paard werken en reageren, er gaat een wereld voor je open.


Elina

Ik ben bij Marieke gekomen omdat ik tijdens het rijden steeds opmerkte dat ik mijn hakken optrok bij het aandrijven.

 

Tijdens een eerste zitles zijn we erachter gekomen dat dit slechts een symptoom was van een slechte balans van mij te paard.

Marieke haar (zit) lessen hebben mij erg geholpen bewust te worden van mijn lichaam. Direct na de eerste les merkte ik al verbetering naar aanleiding van haar tips. Marieke geeft op een duidelijke maar positieve manier les waarbij harmonie tussen paard en ruiter centraal staat. Naast reguliere lessen te paard vind ik ook haar recente aanwinst 'Giovanni the Joker' een groot succes.

Wat mij betreft een dikke aanrader als je jezelf op een positieve manier wil verbeteren!

 

 

 

 

 

 


Ellen

Sinds ik bezig ben met het opleiden van mijn "groene" merrie Lalique ben ik begonnen bij Marieke met een longeerclinic.
Dit beviel zo goed dat de privé lessen in het zadel al snel volgden.
Elke keer komen we weer met een voldaan gevoel en huiswerk thuis:).
Marieke is consequent en duidelijk in haar lesgeven. Dat is fijn want dan kan je tijdens de trainingen thuis dit weer oppakken en zo komen we steeds een beetje verder in het opleiden van Lalique!


Tamara

Als ik mijzelf zou moeten omschrijven als amazone voordat ik Marieke leerde kennen zou ik mijzelf omschrijven als een stoere amazone die houdt van een uitdaging maar twijfelt over haar eigen kunnen en weinig vertrouwen in eigen lichaam door fysiek en mentaal trauma. 

Hier ben ik samen met Marieke mee aan de slag gegaan.

Wat ik als erg fijn en helpend ervaar is dat Marieke op zoek gaat naar de kern van de knelpunten en deze omzet met een positieve mindset naar nieuwe mogelijkheden.

Op dit moment volg ik nog sessies bij Marieke op de Joker om op zoek te gaan naar de juiste balans te vinden ondanks mijn beperkingen. Door te trainen en te ervaren dat ik het wél kan stap ik met een rustiger en zelfverzekerder gevoel op paard.

Ik ben nog zeker niet op het niveau waar ik wil zijn, maar met de hulp van Marieke en Giovanni de Joker ga ik er zeker wel komen. 


Lonne

Ik les inmiddels een half jaar bij Vijver en Paard en heb ook deelgenomen aan verschillende clinics en activiteiten.

 

Marieke bepaalt in samenspraak met jou wat het doel is van je les.

Erg fijn dat de basis van de dressuur goed wordt gelegd.

Ik snap nu veel beter wat ik aan het doen ben en waarom. Er wordt óók verteld wat je goed doet, en dat is erg goed geweest voor mijn zelfvertrouwen. Elke keer dat ik klaar ben met mijn les, heb ik een supergoed gevoel en ben ik extra gemotiveerd.

Daarnaast is er een joker op de locatie, zodat je extra kunt oefenen op je houding en zit. Na twee sessies zit ik al zoveel rechter! Het leuke aan de clinics vind ik dat er een zeer afwisselend aanbod is. Van een trainingsweekend tot een springles (voor beginners) of een fotoshoot; het is altijd leerzaam. En misschien nog wel belangrijker: het is gewoon heel erg leuk!


Rianne

Ik heb al super veel geleerd bij Marieke!

 

Een jaar geleden ben ik bij haar komen lessen samen met mijn springpaard.

Mijn paard en ik wisten beide weinig van dressuur, op wat basis na, maar door deze lessen zijn we nu L2 gestart met winst.

 

Zodra ik vastloop en er niet meer uitkom plannen we een les in en daarna kunnen we weer heerlijk vooruit!

 

Ik ervaar de lessen van Marieke altijd als zeer positief, vooral omdat alles in stapjes wordt geleerd. Ze is rustig en neemt de tijd voor paard en ruiter om zich te kunnen ontwikkelen, waardoor elke les weer een stukje beter gaat.

 

 

 

 

 

 Fiona

Vorig jaar heb ik met mijn bijrijpaard Holiday een paar lessen gevolgd bij Marieke. Dat was heel erg leerzaam.

 

Marieke begint bij de basis en bouwt het vanuit daar verder op in de volgende trainingen.

Elke les was anders en ze vlogen voorbij! Ik kom met m’n nieuwe paardje zeker weer terug :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lillian

Hoi ik ben Lillian, ik ben 12 jaar oud en rij nu bijna 6 jaar paard.

Ik ben begonnen op de manege, na een jaar ben ik begonnen bij Marieke op stal met haar shetlander Flip rijden.

Ik vond het superleuk en kon de dingen die ik op de manege leerde en andersom toepassen op Flip en de manege.

Na een tijdje ben ik begonnen op Pepper die daar op pension staat, waar ik nu nog steeds op rijd. In de tussentijd heb ik nog andere paarden en pony's gereden van Marieke, sinds een tijdje rij ik nu ook lessen bij haar. Ik vind dat super fijn, ik heb dan meestal eerst les op Giovanni de Joker, en ga daarna op het paard. Marieke geeft heel fijn en rustig les, ze legt dingen goed uit en helpt mij ontzettend. Mijn zit is al goed vooruit gegaan in de ongeveer 2 maanden. Ik ben laatst er een keer afgevallen en ben sindsdien een beetje bang, maar Marieke kan mij daar goed in helpen. Kortom: ik vind haar een hele fijne instructrice en ben binnenkort nog niet van plan bij haar weg te gaan!


Evelyn

Ik heb de voorjaarsdressuurlessen en de zomerdressuurlessen bij Marieke gevolgd en daar tussen door ook nog een paar lessen op locatie gehad.

 

Ik vond Marieke heel fijn les geven ze kijkt naar wat jij kan doen om het beste uit je paard te halen op je eigen niveau, ook is ze heel vriendelijk richting paard en ruiter.

 

In de tijd dat ik bij Marieke lessen heb gevolgd heb ik veel plezier gehad en veel geleerd over mijn zit en houding en over de communicatie met mijn paard.

Kortom je kan heel veel leren

van Marieke !

 

 

 

 

 

 

 

 

 Goorechtruiters Sappemeer

Wij kregen een mailing van Giovanni the Joker. Enthousiast als wij waren om eens iets anders te doen dan lessen te paard en om onze leden iets ter compensatie aan te bieden voor de niet gegeven lessen ivm de maatregelen van het kabinet in coronatijd, hebben we Marieke uitgenodigd om zitlessen te geven aan onze leden op Giovanni the Joker.

 

Wat hebben we veel geleerd! Echt heel goed om dit te doen.

Marieke geeft ook heel duidelijk goede tips waar je mee aan de slag kunt gaan. Binnenkort nodigen wij haar nog eens uit omdat dit echt een aanvulling zo niet een verbetering is in je rijden! 

Ook hebben we Marieke gevraagd om onze leden eens les te geven met de teugeldrukmeter. Ook hierin werd ons een spiegel voor gehouden en kregen we weer nuttige tips waar we mee verder konden.

Een enorme aanrader om dit eens te organiseren voor je clubleden. Zo kun je ook naar elkaar kijken en van elkaar leren. Gezelligheid en leerzaam, wie wil dat nou niet?

Vriendelijke groet,

Margriet Mulder 


Iris en Paletti209.5

Sinds november 2020 heb ik les van Marieke met mijn haflinger. Ik wilde graag recreatief rijden, maar door de hulp van Marieke gaat het rijden zo fijn dat we zijn begonnen met dressuur wedstrijden. 
Marieke heeft ons goed begeleid richting onze eerste wedstrijd en verder. 
Doordat we tijdens de lessen veel aan basisvoorwaarden werken, kunnen we inmiddels ook met veel meer controle op buitenrit. 

Plezier staat voorop tijdens de lessen. 

Daarnaast is er van alles mogelijk, zoals het gebruiken van de teugedrukmeters, cavaletti's of de Franklin ballen.