N I E U W S / bericht'n

Keuringsresultaten
11-08-2022

 

Super mooie resultaten voor onze paarden op de keuringen van het KWPN en het Welsh stamboek! 

Als eerste was Salsa Tequila aan de beurt op de veulenkeuring te Tolbert (22-07-2022). Salsa liet zich super zien in zijn groep en werd eerste van zijn groep! Super tevreden met deze prestatie met dank aan de goede hulp van Nienke Post. 

A Perfect Dot mocht shinen op de WPBR sectie van de Welsh pony keuring, ook in Tolbert, op 31-07-2022. Stal Veenstra uit Nuis heeft gezorgd dat zij top op conditie is en tot in de puntjes verzorgd! Ze liep super ruig maar was ook heel erg onder de indruk van de omgeving. Toch was haar prestatie goed voor een 1e plaats en de titel 'reserve sectiekampioen'. Zij heeft hiermee een uitnodiging verdiend voor Putten op 27-08-2022! 

Veel gebeurd 

02-07-2022

 

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen periode! Teveel om bij te houden op de site, maar hier dan toch even de highlights.

Ten eerste is Salsa Tequila geboren op 25-02-2022. Een mooi groot en sterk hengstveulen (Incognito x Flemmingh). 

 

Intizarah is halverwege juni teruggegaan naar haar eigenaresse. Ze is inmiddels Z1 geklasseerd en drachtig van Incognito. We hopen op een mooi veulen van haar volgend jaar samen met de eigenaresse. 

Doordat de stal van Intizarah vrij is gekomen is er ruimte ontstaan voor Nisanne. Nisanne is een 4 jarige Dettori die bij ons door wordt getraind voor de eigenaresse. 

 

Na-Vicii is los op wedstrijd. Zijn eerste concours was een 2 tal BB proeven waar hij met 204 en 220 punten een 2e en 1e prijs wist binnen te slepen. Inmiddels is hij ook in de klasse L1 gestart. In Donderen waren we beide bevangen van de warmte en wisten we net een winstpunt binnen te harken. In Hoogersmilde was het beter en werd hij 2x eerste met 2 winst. 

 

Ook leerlingen blijven mooie resultaten halen. Dit zowel op gebied van persoonlijke (paardrij)ontwikkeling als in de dressuurbaan! 

 

 

Intizarah Z1 geklasseerd 

21-11-2021

 

Tijdens de prachtige wedstrijd van de Noorddrentse rij - en jachtvereniging te Assen (Sunrise Stables) liep Intizarah een mooie score in de klasse Z1 (209.5 punten).

 

Sunrise stables assen NDRJV
Gangnam Style V en Dané Houwen

Superdebuut

04-07-2021

 

Op de toplocatie 'Sunrise Stables' te Assen debuteerden Dané Houwen en Gangnam Style V samen in de klasse M1 dressuur. Zij haalden hier een supermooie score van 2x >65% en daarbovenop 2x een 1e prijs! Dit mooie concours werd georganiseerd door de Noord Drentse Rij - en Jachtvereniging. 

 

Gefeliciteerd met dit supermooie resultaat! 

Nieuw paard! 

10-06-2021

 

Een warm welkom voor ons nieuwe zitles paard:

Giovanni the Joker! 

 

Binnenkort zal Giovanni the Joker ons gaan ondersteunen bij de houding - en zitlessen op onze locatie. Ook is hij te boeken voor demonstraties en clinics bij jouw vereniging of pensionstal. 

 

Als eerste krijgen vaste lesklanten van Vijver en Paard de mogelijkheid Giovanni the Joker uit te proberen. Zij krijgen binnenkort allemaal een uitnodiging via de mail. 

 

Meer weten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 

 

 

De eerste meetmomenten! 

 

We kunnen eindelijk weer van het erf af voor het rijden van officiele KNHS meetmomenten. Fijn dat dit wordt georganiseerd en allemaal zo kan! 

Op 06 juni zijn Dané en Marieke met Gangnam Style V en Intizarah naar Nieuwolda gegaan. De eerste echte proef van Dané tussen de paarden, even wennen, maar direct al een L2 score mee naar huis van >65%! Intizarah liep hier in beide proeven > 65 % in de klasse M2. 

09 juni reisde hetzelfde team af naar het meetmoment in hoogezand. Een super score met mooie protocollen: 196 en 195.5 voor Dané en Gangnam Style V, 202 en 203 punten voor Marieke en Intizarah. 

 

 

Onine proeven rijden

Sinds kort rijdt Dané Houwen op onze Gangnam Style V. Ze hebben al verschillende mooie scores gereden (L1 en L2 dressuur) en zijn nu aan het trainen om binnenkort de overstap te maken naar de klasse M1. Mooi om te zien dat onze grote vos ook onder deze jonge ruiter weer goed scoort op de protocollen met hoge cijfers voor verschillende onderdelen. Dané komt van de pony's af en kan zo mooi vast ervaring op doen 'tussen' de paarden. Hij rijdt ook nog op zijn eigen Gideon's Daisy (M dressuur) en de jonge Mimi (nog niet gestart). 

Intizarah en Marieke hebben inmiddels de klassering in de klasse M2 binnen.

Rhythm is a dancer 

 

Geboren uit onze mooie Donna op 03 maart 2021: 

Rhythm is a dancer! 

 

Incognito x Flemmingh. 

 

Groot, vrolijk en gezond! Rhythm gaat straks lekker met zijn moeder de wei op. Na de zoogperiode zal hij naar zijn nieuwe eigenaresses verhuizen in Schoorl. 

Dressuurjas RESEARCH DRIVE 

Van Research drive kreeg ik een prachtige dressuurjas om wedstrijden mee te rijden. Helaas is het met de crisis en het uitvallen van de wedstrijden nog niet gelukt met de jas op concours te gaan. Toch een sneak preview door Pieter Sorber.

 

Met dank aan Jitske Beukema voor de jas, Wilmer lanning voor het regelen en Pieter Sorber voor de foto. 

Concours Niewolda 02-08-2020
Concours Niewolda 02-08-2020

Nieuwolda

 

Op 2 augustus gingen Tamara en Marieke voor goud in Niewolda met Donna Darko en Intizarah! Tamara en Donna reden maar liefst 4 winstpunten en een 1e en 2e prijs bij elkaar in de klasse B.

Marieke en Intizarah (van Chantal Drees) werden in de klasse M1 maar liefst 2 keer 1e met 2 winstpunten! 

Meetmomenten

 


De eerste KNHS 'meetmomenten' zijn achter de rug. Gangnam Style liep na de wedstrijdloze Corona maanden 4 winstpunten tijdens de meetmomenten in Exloo en Assen, resp. 204, 207, 218, 209. 
Intizarah klasseerde zich officieel M1 in Vries bij PSC Jan Dolfing met 190/188.5. 
Ook Donna Darko heeft haar rentree tussen de witte hekjes gemaakt, samen met Tamara Glazenburg. Zij hebben inmiddels alweer 4 winstpunten in de pocket in de klasse B dressuur.