Nieuws

De beste wensen!

04/01/2020

Zo snel is er alweer een jaar voorbij! Terugblikken naar een mooi 2019 met supergave clinics, hele mooie resultaten voor onze paarden en een gezond veulen. 

Gangnam Style V selecteerde zich voor de finale van de Drentse Kampioenschappen klasse M2 in Exloo en is inmiddels Z1 geklasseerd. Intizarah loopt in de klasse L1 super scores en is al bijna toe aan een grotere prijzenkast. 

In 2019 passeerden niet de minste namen de revue. Zo kwam naast Vai Bruntink, Tom Werkman, Marloes Oldenhuizing en Wilmer Lanning ook Rien van der Schaft een clinic geven in Slochteren! 

 

In 2020 gaan we zeker proberen met net zulke leuke en soms verrassende clinics te komen. De eerste clinic staat alweer gepland op 20 februari en wordt gegeven door niemand minder dan Inge van der Schaft! Misschien zien we je dan. Voor dressuurlessen en vrij rijden is altijd mogelijkheid en naar verwachting is er vanaf het voorjaar weer een plek beschikbaar voor een trainingspaard. Voor meer info: contact. 

 

Grote successen voor de paarden in de dressuur


28/07/2019

Gangnam Style V heeft haar debuut gemaakt in de klasse M2 tijdens de outdoor wedstrijd van PSV Noordenveld. Ze wist direct een winstpunt en een 3e prijs te scoren. Daar is het niet bij gebleven, inmiddels heeft zij alweer twee oranje en een rood lint mee genomen in Vries en Annen en heeft ze maar liefst 5 winstpunten in deze klasse. 

Flip van de Zwarteweg is in Annen voor het eerst mee geweest op concours. Als een wilde hengst heeft hij op het terrein duidelijk laten merken dat hij er was. Samen met Lillian scoorde hij winst in de BB klasse.

 

Ook nieuwe ster: 'Intizarah' heeft haar debuut gemaakt op de mooie zandbodems van Hippisch Centrum Exloo. Ondanks de spanning heeft ze haar rondjes vol gemaakt en zelfs 2 winstpunten weten te scoren. Heel blij met hoe zij alles oppakt en we denken dat zij het straks leuk gaat doen als ze wat verder is. 

Examen paardenwelzijnsadviseur Freestyle Academy Voest

Op 18 mei zijn Pepper en Gangnam Style mee geweest naar Ruinerwold om daar beoordeeld te worden door studenten aan de opleiding 'paardenwelzijnsadviseur'. Een leuke dag en fijne tips rijker!

Gangnam Style V in vorm!
03/05/2019 

De afgelopen weken wist de grote vosmerrie Gangnam Style V een aantal super prestaties neer te zetten. Zo werd zij tweede met 191 punten in Warffum (21/04/2019) en naast een winstpunt in de 1e proef (190.5) haalde zij een eerste plaats in de tweede proef in Eext (27/04/2019) met 201.5 punten!

 

We trainen rustig verder richting de klasse M2! 

Na-Vicii uit logeren

18/04/2019

Op 15 april hebben we Na-Vicii weggebracht naar de zomerweide in Peize. Tot nu toe lijkt het allemaal heel goed met hem en is hij al mooi gegroeid. 

Dubbel winst in Norg
20/01/2019

Gangnam Style heeft haar beste beentje voor gezet tijdens de wedstrijd in Norg op 20/01/2019. In de eerste proef kwam er even een kink in de kabel, echter in de tweede kwam ze dubbel terug en scoorde 2 winstpunten (206.5) en een 2e prijs in de klasse M1 dressuur. 

Clinic Rien van der Schaft

 

Op 4 januari was het dan zover. Een dag waar velen lang naar uit hebben gekeken; een Nieuwjaars clinic met niemand minder dan Rien van der Schaft.
Wat een super dag hebben we met zijn allen gehad. Rien begon met een interessant theorie uurtje en heeft daarna 14 amazones les gegeven. Iedereen was welkom te komen kijken en leren. Er was dan ook voldoende aanloop en gezelligheid. 

 

Pieter Sorber was aanwezig om foto's te maken tijdens de clinic. 

 

Iedereen bedankt voor deze prachtige en leerzame dag! Graag tot ziens. 

Flip in vaste dienst
16/08/2018


Flip is sinds enkele weken in training samen met ons buurmeisje Lillian. Ze hebben in slechts een enkele keer rijden al veel progressie geboekt en zijn zeker op weg naar een mooie toekomst samen! 

Pepper scoort winst in Schildwolde
15/08/2018

Op de dressuurwedstrijd te Schildwolde, georganiseerd door vereniging S.E.O., wisten Anne en Pepper een winstpunt te behalen. Een mooi resultaat!  

Foto: Kor Bakker
Foto: Kor Bakker

Debuut Marieke en Gangnam Style V
22/07/2018

Marieke en Gangnam Style V debuteerden na een periode van meer dan een half jaar tijdens de wedstrijd in Annen in de klasse M1. De vos merrie is de afgelopen maanden prettig doorgereden door Jesper Faber die ook aanwezig was in Annen voor support. 

 

Een succesvol debuut, 186.5 en 195 punten en een 3e en 1e prijs!

Donna en Na-vicii op de CK in Tolbert
Donna en Na-vicii op de CK in Tolbert

MOOI COMMENTAAR VOOR NA-VICII IN TOLBERT 

19/7/2018, Tolbert

 

Tijdens zijn eerste live optreden wist Na-vicii al vele harten te stelen. Hij werd vakkundig gepresenteerd tijdens de jonge veulen keuring in Tolbert en kreeg een prachtig commentaar over zijn chique voorkomen. 

 

Een super leerzame dag voor zo'n kleintje maar hij doet het allemaal zo makkelijk; wassen, vlechten, trailer laden enz enz.... Hij lijkt ervoor in de wieg gelegd. 

 

Natuurlijk kreeg hij ook een mooi KWPN lint mee naar huis. 

 

Nieuw leven en oranje linten!
17/06/2018, Bronneger

 

Jesper Faber en Gangnam Style V nemen maar liefst 4 winstpunten en 2 oranje linten mee in Bronneger. Dit betekent dat ze in slechts 2 wedstrijden al bijna M2 startgerechtigd zijn. Weer mooie complimenten van beide juryleden. Veel potentie, dit stel! 

 

 

14/06/2018, Slochteren

Hoera! Beschuit met muisjes. Op 14 juni beviel Donna van een prachtig mooi luxe hengstveulen, Na-vicii genaamd. De vader van Na-vicii is de hengst Incognito. 
Na een snelle bevalling is Na-vicii met enige ondersteuning van buurman Arjon in de benen geholpen. Inmiddels dartelt hij elke dag lekker met zijn moeder in de bak rond. 

 

 

 

M1 debuut met succes

11/6/2018, Veenhuizen

 

Op 9 juni reden Jesper en Gangnam Style V voor het eerst mee in de klasse M1 op de wedstrijd in Veenhuizen. Een succesvol debuut... 193 en 197 punten en ook nog een 2e prijs is zeker een resultaat om trots op te zijn! 

 

Met dank aan Marcel Ruiter voor de foto. 

 

Pepper, Gangnam Style V en Flip
Pepper, Gangnam Style V en Flip

Welkom Pepper

02/06/2018, Slochteren 


De kudde is uitgebreid! Van harte welkom, Pepper, bij ons in Slochteren.  

Training
Training

Topscore in Warffum

13/05/2018, Warffum


Ze kwamen... zagen... én overwonnen! Jesper en Gangnam Style V stelen de show in Warffum. Een super eerste proef waar maar liefst 213 punten gehaald werden was goed voor de 1e prijs! In de 2e proef was wat afleiding door geiten van de buren. Buiten dat om een goede prestatie neergezet met 194.5 ook hier 1e prijs. 


Ze haalden 8en en 9s op oefeningen als wijken, hals strekken, voltes en middenstap en - draf. Commentaar bij beide jury's.... paard en combinatie met veel potentie! 

Jesper en Gangnam Style V in Eext
Jesper en Gangnam Style V in Eext

Ossencompetitie Eext

05/05/2018, Eext


Op bevrijdingsdag reisden we af naar Eext met Jesper en Gangnam Style V. Ze startten in het L2 en ze leken, zeker in de eerste proef in goede vorm. 

Na een paar keer verkeerd rijden toch nog een knappe prestatie met 197 en 193 punten en een 2e plaats! 

De eerste weidegang van 2018
De eerste weidegang van 2018

Het weideseizoen is geopend

04/05/2018, Slochteren


Vanaf vandaag staan onze paarden heerlijk op de weide. Genieten voor hen en voor ons.  Wat is nou mooier dan je eigen dieren in de wei zien genieten.  

Debuut Jesper en Gangnam Style V 

29/04/2018, Tolbert


Vanmorgen zijn Jesper en Gangnam Style V voor het eerst samen van start gegaan op de dressuurwedstrijd van PSV Mazeppa die georganiseerd werd op de HJC manege in Tolbert. 


De eerste proef werd gereden in de binnenmanege, hier waren beide super scherp en haalde de combinatie met vele achten op het protocol 210.5 punten en een 2e prijs. De 2e proef werd buiten gereden en hier was het geheel wat meer gespannen. Toch 204 punten en ook een 2e plaats! 


Welkom thuis 

28/04/2018


Donna is vanmorgen thuis gekomen uit Sellingen waar zij 2 jaar heeft gewoond.  Ze ziet er goed uit en gaat hier straks lekker de wei in.